Dirigent

Onze dirigent is de Hoornist Maarten Gal. Hij studeerde zowel klassieke- en schoolmuziek en lichte muziek aan de conservatoria van Zwolle en Hilversum.mg

Met de groep Very Shucking verwierf hij in 1995 de Dordtse Jazzprijs voor uitvoering en bewerking van de Thelonius Monk standard “ Well you needn’t “.
Tijdens het Nederlands Jazzconcours won hij met zijn formatie Directions in 1996 de solisten prijs.

De groep “4 horns only”(trombone, hoorn, 2 saxofoons) en zijn nieuwe groep ‘Hemelsbreed’ (baritonsaxofoon, hoorn, vibrafoon, bas, slagwerk) speelt hedendaags geïmproviseerde muziek met eigen composities die o.a. gebaseerd zijn op compositietechnieken uit de 20e eeuw. “Package deal” (sax, hoorn, zang en ritmesectie) combineert jazz– en popmuziek. Daarnaast heeft Maarten veel samengewerkt met kunstenaars, dansers en dichters.

Momenteel is hij werkzaam als docent (hoorn, muziektheorie, improvisatie) aan cultureel centrum “Scala” in Meppel en Hoogeveen en leidt een tweetal bigbands een workshoporkest, twee jeugdorkesten en dus nu ook een fanfare orkest.

* * * * *

Vanaf 1990 tot 2006 heeft het orkest goede ervaringen opgedaan met Erik van der Weerd, een beroepsmusicus; muziekdocent, trompettist en dirigent. Al op jeugdige leeftijd was hij bezeten van de muziek; zijn ‘carrière’ begon bij het Nationaal Jeugdorkest van de N.F.C.M. o.l.v. Piebe Bakker.

* * * * *

In de periodes van voor 1990 heeft het orkest verschillende dirigenten gekend.