Steenwijkerlandse Culturele Uitdagen

Steenwijk – Op 12 en 13 september vinden de eerste Steenwijkerlandse Culturele Uitdagen plaats. Een samenwerking tussen Rabo Theater De Meenthe, Scala Centrum voor de Kunsten, Stichting Steenwijk Vestingstad en de bibliotheek Kop van Overijssel, waarbij het startsein wordt gegeven voor de aanvang van het nieuwe culturele seizoen in Steenwijkerland.

Diverse optredens

In dit weekend vinden in- en rond De Meenthe, op de terrassen en in de straten van Steenwijk culturele optredens, previews en workshops plaats. Zaterdagavond en zondagmiddag zijn er o.a. optredens van Bogey & the Longhorn en de Soul Mosquitos.

Ook Orkest VCE Westerveld geeft acte de présence met twee optredens op de zaterdagmiddag:

  • Deel  I | 13:30 -14:00
  • Deel II | 14:30-15:00

Compleet programma via de Meenthe: https://www.demeenthe.nl/nieuws/steenwijkerlandse-culturele-uitdagen/

Optredens en workshops Scala

Scala Centrum voor de Kunsten zet op 12 september de deuren open om het publiek kennis te laten maken met het nieuwe aanbod en met de docenten. In en rond De Meenthe vinden er diverse optredens en workshops plaats. Zie: https://ontdekscala.nl/agenda/ontdekdag-steenwijk/

Stand-up comedy

’s Middags is er stand-up comedy voor De Meenthe. Anne Neuteboom en Martijn Kardol laten dan vanuit een camper met een uitklapbare podium 30 minuten van hun theatershow zien.

Hoe ziet de nieuwe setting eruit?

De kassa van De Meenthe is geopend voor reserveringen, maar natuurlijk ook voor alle vragen. Ook kan er gekeken worden hoe die nieuwe setting op anderhalve meter er nu uitziet. Hiervoor kan men zich voor een korte impressie melden bij de kassa.

Voorstelling in de bibliotheek

In de bibliotheek Kop van Overijssel is de 4+ voorstelling ‘Ik zou nog wel een kindje lusten’ te zien en op de terrassen in de stad wordt er gegoocheld, is er muziek en kan er met de Time Traveller een tijdreis gemaakt worden.

Voor de activiteiten in het park en in de bibliotheek dienen kaarten gereserveerd te worden via www.demeenthe.nl.

Alles wordt georganiseerd volgens de richtlijnen van het RIVM.