Publiek laaiend enthousiast over Top 2000 Goud & Nieuw Concert van VCE Westerveld in De Meenthe

Door Angelica Braam en Hilda Knol uit De Kop krant van Steenwijkerland

VCE Westerveld presenteert zich zaterdagavond op haar mooist. Gehuld in zwarte kleren met gouden accenten zien de orkestleden er piekfijn uit. Het publiek heeft een mooi overzicht over de meer dan vijftig muzikanten, omdat de slagwerkers en trompettisten op een verhoging zitten. Dirigent Maarten Gal praat de avond losjes aan elkaar. De dirigent vertelt leuke wetenswaardigheden over de Top 2000 hits die aan bod komen. Natuurlijk mag de nummer 1 uit de lijst ‘Bohemian Rhapsody’ daarbij niet ontbreken. Het orkest speelt daar omheen een mooie medley met hits van onder andere Golden Earring. Ook brengt het een verrassende combi-medley met nummers van Madonna en Shakira. 

De presentaties met de beamer op het grote scherm op de achterwand van het podium laten de popnummers nog beter uitkomen. Goed uit de verf komt ook ‘Goud’ van Suzanne en Freek. “Mijn quilty pleasure,” bekent Gal. Het publiek laat hij uit volle borst meezingen. Ronald Ruiter maakte indruk met zijn solo ‘Concierto de Aranjuez’, het enige uitstapje uit de Top 2000. Omdat het geluid van het combo teveel versterkt wordt, is de sectie zacht koperblazers, niet goed te horen. Maar dat is dan ook het enige kritiekpuntje op de verder geweldige en sfeervolle 2,5 uur durende show. 

Gastoptredens

Op uitnodiging van VCE Westerveld geven ook meerdere artiesten acte de présence. Zo geeft de Russische Daria Zueva een veelzijdig optreden met zang en buikdans. De stemmen van Caroline Brusse en de drie achtergrondzangeressen Lotte Horst, Noa Nieuwenkamp en Naomi Bright klinken als een klok en mengen prachtig. Freestyle danseres Hieke ter Steeg danst onder begeleiding van het orkest en percussionist Mothis Engaya geeft een show op zijn djembé. Max Krijthe oefent met het publiek dansmoves bij het nummer van ‘Uptown Funk’. VCE Westerveld ruimt voor elk gastoptreden veel tijd in. Zo krijgt elke artiest volop aandacht. Dat daardoor de avond pas om 23.00 uur is afgelopen, hoor je bijna niemand klagen.

Leef

Ook rondom de show zorgt VCE Westerveld voor vermaak. Zo worden de bezoekers, terwijl ze door een gouden lintgordijen lopen, op de foto gezet door Betsy Koning. In de pauze zijn deze foto’s allemaal te zien op het grote scherm. Na afloop daalt een gouden ballonnenregen neer op het podium. VCE Westerveld sluit af met drie toegiften, waaronder ‘Leef’ van André Hazes. Het publiek gaat daarbij helemaal uit z’n dak. Een toepasselijk einde van een gouden show.