VCE samen met Jan Vayne in De Meenthe

Na het enorme succes in 2017 staat orkest VCE Westerveld dit jaar (za. 7 december) wederom in Theater De Meenthe met hits uit de Top 2000. Ditmaal deelt orkest VCE Westerveld het podium met niemand minder dan de beroemde pianovirtuoos Jan Vayne het podium.

Over Jan Vayne

Pianist Jan Vayne heeft improvisatie tot een ware kunst verheven. Of het nu om klassiek repertoire gaat of populaire hedendaagse muziek. Het is een bijzondere belevenis om naar Jan Vayne zijn virtuoze pianospel te kijken, maar bovenal te luisteren.

Achtergrond: Al op vierjarige leeftijd kreeg Jan pianolessen. Toen hij tien was, gaf hij al concerten en sleepte hij zijn eerste prijzen in de wacht. Wars van tradities en met een groot gevoel voor vrijheid doorbrak hij de scheiding tussen pop en klassiek. Vrijwel direct na het behalen van zijn solistendiploma aan het conservatorium werd hij in de jaren ‘90 een landelijke bekendheid dankzij zijn piano-improvisaties van popmuziek van o.a. Queen. Jan werkt samen met talloze orkesten, ensembles, koren en diverse musici binnen en buiten de klassieke wereld – zoals de Nederlandse producer en dj Armin van Buuren (Classical Trancelations) en Louis van Dijk (Jan Vayne plays The Beatles).